En fotografs rolle

I sidste ende er det fotografien der står med ansvaret for, hvordan et fotografi kommer til at se ud. Man kan nemlig se på et fotografi, som værende et blankt lærred. Der findes herefter et utal af motiver og metoder, som kan benyttes til at ændre på hvordan det færdige produkt kommer til at se ud. I princippet er det derfor kun fantasien, der sætter grænser for hvad der kan benyttes som et motiv, og hvilke metoder som skal tages i brug, for at påvirke modtageren på en bestemt måde.

Hvad er fotografens opgave?

Fotografens ønske, og dermed vedkommendes opgave, er for det meste at skabe visse sindstemninger hos personen, der ser kunstneres billede. Hvilke reaktioner fotogrphotographer's jobafen er ude efter varierer dog ofte. Når fotografen har benyttet mennesker som sit motiv, vil der ofte være intime følelser at finde i disse billeder. Kunstnernes opgave er i den forbindelse af fange de følelser, der kommer til udtryk, hvorefter han forsøger at kommunikere dem videre til de, der betragter hans kunstværk.

Har en fotograf i stedet benyttet døde objekter som sit motiv, kan han forsøge at skabe sindsstemninger på en anden måde, da det her ikke er muligt at videreformidle følelser mellem mennesker.

Hvad er fordelen ved et fotografi?

Som oftest vil man opleve at når man betragter et givent billede, skabes der næsten intuitivt en reaktion. Ofte vil billeder ligeledes bære præg af virkeligheden, som motivet er taget ud fra. Da motivet er taget ud af kontekst, kan man sige at kunstneren herefter har et ansvar for at levere fotografiet, i den kunstneriske kontekst det passer til, og som han gerne vil videreformidle. Dette finder sted ved at fotografen skal forsøge at få alle de elementer, som indgår i billedet, til at spille sammen, hvorved hans budskab forhåbentlig kommer til at manifestere sig, og dermed fremstå tydeligt i billedet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *