Fordele og ulemper ved spejlreflekskameraet

Spejlreflekskameraer er den dag i dag blevet et af de mest populære kameraer, der findes på markedet. Derfor kan det være nærliggende at forsøge at samle fordele og ulemper ved dette kamera.

Hvordan fungerer et spejlreflekskamera?

På trods af de små varianter, der findes fra kamera til kamera, kan man helt grundlæggende sige at et spejlrefleks kamera fungerer ved at lys bliver opfanget gennem objektivet, der herefter fokuserer lyset, hvorefter det reflekteres ved hjælp af et spejl op på en matskive, hvorved motivet bliver tegnet. Når et mennesker trykker på kameraets knap, bliver spejlet vippet op mod matskiven. Dette bevirker at motivet bliver eksponeret. Denne metode har man kendt til siden 1600-tallet, men er i dag blevet forfinet, og benyttes som sagt i et spejlreflekskamera.

Hvilke fordele er der ved et spejlreflekskamera?

En af de primære fordele er at ligeså snart motivet bliver opfanget af kameraets objektiv,advantages of an SLR kan man se motivet i kameraet. Derudover kan kameraets store fleksibilitet nævnes. Det hænger nemlig sådan sammen at langt de fleste spejlreflekskameraer har mange dele som man kan udskifte. Med det store udbud af udstyr, er der således rig mulighed for at man kan anskaffe sig originalt tilbehør, såvel som alternative udgaver af udstyret.

Ulemper ved et spejlreflekskamera

Den primære fordel er at spejlreflekskameraer oftere vejer mere end de mere simple typer af kameraer, da der skal være plads til de mange ekstra mekanismer, der findes i kameraet som for eksempel spejlet og matskiven. Desuden skal spejlet have plads til at bevæge sig, når der trykkes på knappen for at tage et billede, hvorved der ligeledes bliver optaget plads på denne måde. Derudover tager det en smule længere tid at tage et billede, end hos de mere simple typer af et kamera. Dette hænger sammen med at spejlet skal have tid til at svinge på plads, når man trykker på udløseren.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *